Veel gestelde vragen over douchen

Op de meest voorkomende vragen geven wij bij deze graag een antwoord. Heeft u zelf nog een andere vraag? Vult u dan het formulier in onderaan deze pagina, wij zullen u zo snel mogelijk beantwoorden!
 

Snelheid, Schoon, Service

Snelheid:
 
Ons streven is om u zo snel mogelijk van informatie en een prijsopgave te voorzien. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren via de mail om u advies op maat te geven (iedere situatie is anders). Het beste is om contact met ons op te nemen via dit formulier.

Ook de snelheid van leveren proberen wij zo kort mogelijk te houden voor het geval u haast heeft. Het beste is om ons altijd meteen te voorzien van alle beschikbare informatie. Maak reeds foto’s van de gewenste locatie, aanvoer en afvoer. Dan heeft u deze vast wanneer een collega hier om vraagt.

Wij lezen graag van u !
 
Schoon:
 
 • Onze mobiele douchecabines en alle andere onderdelen (pompjes, deuren, gordijnen, slang/pijp, boilers ) worden afzonderlijk gereinigd.
 • Ieder onderdeel wordt geïnspecteerd voordat het weer verhuurd wordt.
 • Wij zullen nooit een cabine van klant tot klant doorleveren !!
 • Ook uniek is onze manier van pompjes (compleet) reinigen !!
 • Gebruikssporen kunnen aanwezig zijn, wees aub ook zuinig op onze spullen.
 
Service:
 
Laat onze klanten u overtuigen ! Bezoek de links hieronder om een duidelijk beeld van ons en onze werkwijze te krijgen.

Onze ambassadeurs van het 1e uur !
Facebook
Feedback Company
 

Veel gestelde vragen

Wij kunnen alles leveren. Onze mobiele douchecabines zijn niet standaard voorzien van warm water, maar wij kunnen op verschillende manieren warm water leveren ! Aansluiten op uw bestaande leidingen, ketel of d.m.v een handig click-systeem op een (keuken)kraan (de kraan kunt u gewoon gebruiken na het douchen voor evt tandenpoetsen/scheren).

Wij overleggen graag met u wat de beste oplossing voor u is.
Onze portable douchecabine heeft een afvoer, met stankafsluiter, op een hoogte van ongeveer 5 cm zitten.
Deze afvoer is voorzien van een stukje afvoerslang (40cm) waarna deze verlengd kan worden met afvoerpijp/afvoerbuis (diameter 40mm).
De chauffeur heeft ongeveer max. 2 meter afvoerpijp bij zich.

Het is niet mogelijk voor de chauffeur om op lokatie constructies te bouwen of helpen verzinnen (bijv. de portable cabine in de ene kamer en de afvoer in de andere (hoger/lager) kamer). Wij zullen dan een afvoerpomp inzetten.

U heeft:

 • Een open putje: dan is vrijwel zeker geen afvoerpompje nodig (putje dient werkend/aangesloten te zijn).
 • Een open afvoerbuis tot een hoogte van 20cm (horizontaal): dan heeft u misschien geen pompje nodig. Een pallet kan de oplossing zijn om deze hoogte te bereiken. Vraag naar de mogelijkheden, let op dat uw plafondhoogte ook van belang is !
 • Afvoer hoger dan 20cm bijv. pijp/buis, wastafel, wasmachine afvoer: dan kunnen wij een pompje meeleveren.
  Het afvoerwater kan dan altijd weg!

Heeft u een pompje nodig dan is de huur 25 euro per week.
Het mooie van ons concept is dat de mobiele douchecabines binnenshuis geplaatst kan worden. Dus niet met uw handdoek over straat of kans op bevriezing van slangen. Wij adviseren u de cabine niet in de, te slopen, badkamer / ruimte te zetten (of in een onverwarmd tuinhuisje wanneer het winter is).

Bekijk hier de plaatsingen
De tijdelijke douchecabines lekken niet ! Onze chauffeur verlaat uw huis pas nadat alles uitvoerig is getest ! Zorg ervoor dat hij de cabine kan testen, zonder te testen kunnen wij dit niet beloven.
U dient natuurlijk wel elke dag alles te controleren. Wat wij u adviseren is een badmat voor de cabine te leggen om de druppels, van het uit de cabine stappen, op te vangen. Wij plaatsen onder onze cabines vrijwel altijd een beschermde onderlaag zodat een eventuele druppel altijd wordt opgevangen.
Hier rekenen wij niets voor ! Helpt u ons om eventuele loodgieterswerkzaamheden door uw eigen loodgieter te laten verrichten. Deze is vaak in de geplande periode aanwezig. Maar als wij dit zelf voor u kunnen regelen zullen wij dit niet nalaten.

Het schoon en hygienisch afleveren van de mobiele douches is een zekerheid ! Hier zijn geen kosten aan verbonden, omdat het vanzelfsprekend is !
"Bent u langer dan 195cm of zwaarder dan 120 kg dan is ons grotere cabine waarschijnlijk meer comfortabel"

De formaten van de 3 portable douchecabines zijn:
 • De meest ideale portabele douchecabine is 78,5 x 78,5 x 195cm en standaard voorzien van gordijn (deurtjes natuurlijk ook te leveren). Vanwege de uitgekiende hoogte kan de cabine gemakkelijk op een hoger/lager gelegen etage (bijvoorbeeld: zolder of kelder) geplaatst worden. Om de cabine op te kunnen bouwen heeft de bezorger een ruimte van minimaal: 1.20 x 2.20m nodig. Na opbouwen neemt de standaard cabine ongeveer 1m² in beslag, plafondhoogte moet minimaal 2.05m zijn.
 • De grotere portabele cabine is 80 x 90 x 205cm en standaard voorzien van deurtjes (gordijn natuurlijk ook te leveren). Onze bezorger heeft een ruimte minimaal: 1.20 x 2.20m nodig om de cabine op te kunnen bouwen. Na opbouwen neemt de grote cabine ongeveer 1,20m² in beslag, plafondhoogte moet minimaal 2.10m zijn.
 • Onze Zorgdouche: Deze tijdelijke nooddouche wordt ingezet in geval van een ziekte of blessure. Ideaal voor als u thuis wilt blijven wonen maar de trap naar de badkamer niet meer opkomt. Voor deze mobiele douchecabine gelden andere prijzen, hier kunt u meer informatie vinden over onze Zorgdouche.
De bezorgkosten worden als volgt berekend:
Per kilometer rekenen we EUR 0,25
Het aantal kilometers bestaat uit de bezorging (heen- en terugrit) en het ophalen (heen- en terugrit)

Het aantal kilometers van ons bedrijf (te Woerden) naar uw woning maal 4 is de totale afstand. Dit vermenigvuldigd met 0,25 is de prijs in euro’s. (Bekijk ook het overzicht)
km x 4 x 0,25= prijs in euro’s
"Wij houden het huren van een mobiele douche zo eenvoudig mogelijk, het gaat tenslotte maar om een aantal weken"

Wanneer u onze noodcabine korter wilt huren, dan geldt de weekprijs.

Wanneer u onze noodcabine langer wilt huren dan is dit natuurlijk geen probleem. U kunt, zolang u geen eigen douche heeft, die van ons gebruiken.

Hiervoor geldt de opvolgende weekprijs, mocht u de nooddouche langer willen huren dan vragen wij u ons op de hoogte te houden.
Bent u particulier, dan vind u alle benodigde informatie op onze site. Wilt u weten of uw aannemer/loodgieter zaken met ons doet, gelieve contact met ons op te nemen.
Bent u aannemer/loodgieter/tv producent/woningbouwvereniging/zorginstelling/evenementenbureau o.i.d. dan vragen wij u contact met ons op te nemen.
Onze cabines zijn standaard voorzien van gordijnen. Wanneer u graag deuren wilt zijn de eenmalige kosten 35,- Ons assortiment met deuren is beperkt dus gelieve zo ver mogelijk van tevoren reserveren.
Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van “indoor” douchecabines al is het in sommige gevallen ook mogelijk de cabine buiten te plaatsen. Informeer of uw situatie mogelijk is. Voor buiten gebruik adviseren wij u voor deuren te kiezen!
Wanneer op een hoger gelegen etage een cabine geplaatst wordt zal deze vrijwel zeker niet door het trappengat kunnen. Hierdoor zal de cabine op locatie ge(de)monteerd moeten worden. Bij ophalen zal de omgekeerde volgorde geschieden. Hier brengen wij eenmalig 25,- voor in rekening.
Wij houden het huren van een mobiele douchecabine zo eenvoudig mogelijk, het gaat tenslotte maar om een paar weken. Wij werken als volgt: ik bel aan… U laat mij binnen en toont de locatie van de cabine daarna gaat u lekker door met uw bezigheden….Na installatie geef ik u een duidelijke uitleg. Het enige wat u misschien kan doen is mij iets te drinken aanbieden ;o)

Stond uw vraag hier niet bij…

U kunt hier de ervaring van anderen lezen. Wij hopen dat dit een goed beeld voor u schetst.

Heeft u verder nog vragen, vult u dan aub dit formulier in!

Onze Zorgdouche®!

Tijdens een blessure, revalidatie, ongeval of ziekte thuis blijven douchen? Dat kan met een douche van zorgdouche.nl®. Wij hebben stand-alone douchecabines die op meerdere plekken in huis geplaatst kunnen worden. Ga naar onze site voor een vrijblijvende offerte en meer informatie.
Bekijk de website