Douchecabine met boiler

“Kan ik een mobiele douche met boiler huren?” Dit is een veelgestelde vraag en zeker een begrijpelijke. Zeker wanneer er geen warm water-voorziening in de buurt van de gewenste plaatsingslocatie aanwezig is. Het lijkt op zich ideaal om een boiler bij een tijdelijke douchecabine te huren. Want: boilers geven warm water, dus een oplossing voor de tijdelijke “noodsituatie”. Toch kijken wij verder dan direct in het inzetten van extra hulpmiddelen en accessiores. Waarom? Dat leggen wij je graag uit!

Naast de extra verhuurkosten, zijn er meer redenen om niet direct een boiler in te zetten. Voor we daar dieper opgaan, eerst even dit:

Wat is een boiler?

Een boiler is een buffervat die warm water aanmaakt d.m.v. stroom (zonnepanelen), of gas. De inhoud van een boiler kan verschillen. De meest gebruikte in huis-/privésfeer zijn: 10 liter (close-in boiler), 30 liter, 50 liter, 80 liter. De close-in boiler is de meest bekende. Deze compacte boiler bevindt zich vaak onder de gootsteen in de keuken en voorziet direct van warm water. Heb je deze in huis? Dan ben je waarschijnlijk bekend met de beperkte hoeveelheid warm water. Draai de kraan open, krijg meteen warm water en langzaam loopt de temperatuur geleidelijk af. Hoe komt dat? De boiler kan niet in hetzelfde tempo het water verwarmen dat gebruikt wordt. Het koude water wordt in de boiler vermengd met het warme water. Na 1-3 minuten (afhankelijk van de waterdruk en stand van de close-in boiler) is het warme water op en moet de boiler opnieuw opwarmen. Dit duurt, afhankelijk van de type boiler, 20-30 minuten.

Een vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

De keerzijde van de boiler

En precies dit is de reden waarom wij eerst zoeken naar een alternatieve oplossing, voor wij een boiler adviseren. Wij streven namelijk naar de meest comfortabele tijdelijke douchervaring! Met een boiler bepaalt de boiler hoelang je kunt genieten van een warme douche. En dat is verre van ideaal. Zeker wanneer meerdere mensen in het huishouden dagelijks warm willen douchen. Niemand wordt blij van een timer naast de douchecabine!

Wij voorzien je van het beste advies.

Het betere alternatief

Ons motto? Breng de douchecabine naar het water i.p.v. het water naar de douchecabine. Wij hebben inmiddels tientallen jaren ervaring in het plaatsen van tijdelijke mobiele douchecabines op niet-vanzelfsprekende plekken in huis. De meest voorkomende plekken is de cabine in de keuken, op een slaapkamer met wastafel, of op zolder in de buurt van de ketel. Hierdoor gebruik je de eigen warm waterbron en geniet je van een onbeperkte hoeveelheid warm/heet water. De ervaring leert dat in de meeste situaties een passende oplossing gevonden kan worden!

De nadelen nog even op een rijtje:

  • Een boiler heeft een beperkte voorraad warm water.
  • Warm water raakt op (snelheid afhankelijk van inhoud boiler).
  • Temperatuur loopt geleidelijk af.
  • Moet eerst opwarmen voordat deze gebruikt kan worden.
  • Verbruikt veel stroom = hoge energiekosten.
  • Extra kosten voor het huren.

Een persoonlijk advies

Vul het offerteformulier in en voorzie ons van foto’s van de plaatsingslocatie, aanvoer, afvoer. Wij voorzien je van het beste advies voor een tijdelijke douche-ervaring van hoge kwaliteit!