Veel gestelde vragen

Op de meest gestelde vragen over het huren van een mobiele douche geven wij graag antwoord. Een andere vraag die er niet tussen staat? Vul dan het contactformulier in of e-mail naar info@overaldouchen.nl. Waarschijnlijk staan wij met een douche in onze handen. Mailen is dan ook sneller dan bellen! Mail ons je vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Hoe snel ontvang ik een offerte?

Vul het offerteformulier in en voorzie ons van de juiste informatie. Iedere plaatsingssituatie is anders. Met behulp van duidelijke foto’s van de locatie, aanvoer en afvoer kunnen wij een inschatting maken van de plaatsingssituatie. Alle informatie duidelijk? Je ontvangt binnen 24 uur (op werkdagen) een offerte.

Hoe snel heb ik een tijdelijke douche in huis?

Met spoed een tijdelijke douche in huis? Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie gereed hebt bij het invullen van het offerteformulier. Dit betekent: geef de locatie, aanvoer en afvoer aan en voorzie ons van duidelijke foto’s. Je kunt deze foto’s direct in het offerteformulier toevoegen of versturen in een reply op de bevestigingsmail. Zodra wij de foto’s hebben beoordeeld en een duidelijke inschatting hebben kunnen maken van de installatie, ontvang je binnen 24 uur een offerte. Akkoord? Op basis van de beschikbaarheid in onze agenda, proberen wij je zo spoedig mogelijk te voorzien van een tijdelijke douchecabine.

Let op! Vul ALTIJD het offerteformulier in om zo snel mogelijk geholpen te worden. Telefonisch kunnen wij geen inschatting maken van de plaatsingssituatie en doen wij geen beloftes op basis van beschikbaarheid. Wij krijgen ontzettend veel telefoontjes. De kans dat jouw vraag verloren gaat is daarom groot. Via de mail word je zo snel mogelijk geholpen.

Wat is de conditie van de douchecabine?

Je wilt graag douchen in een schone douchecabine. Logisch! Daarom is één van onze basisprincipes dat een douche nooit van klant naar klant gaat. Iedere douchecabine komt na ophalen eerst op onze werkplaats waar het grondig wordt gereinigd. De mobiele cabines en alle onderdelen zoals pompjes, deuren, gordijnen, slang/pijp en boilers worden stuk voor stuk schoongemaakt. Inmiddels zijn wij schoonmaakexpert in het reinigen van pompen en hebben onze eigen unieke manier ontwikkeld. Na inspectie van ieder onderdeel, wordt de cabine pas weer verhuurd. Gebruikerssporen kunnen aanwezig zijn. Wij zijn zuinig op jouw spullen. Jij ook op die van ons?

Waarom kiezen voor Overaldouchen.nl?

Als je kiest voor Overaldouchen.nl, is dit wat je kunt verwachten:

Afspraak is afspraak

Wij beloven niets wat wij niet waar kunnen maken. Daarom vragen wij voorafgaand om plaatsingsinformatie, zodat beide partijen niet voor verrassingen komen te staan.

Respect voor de woning

Inmiddels zijn wij bij ontelbaar veel huishoudens over de vloer gekomen. Wij gaan altijd met de grootste zorg om met je spullen.

Comfortabel en warm douchen

Wij streven naar perfectie. Daarom besteden wij veel aandacht aan de installatie, zodat de douchecabine boven verwachting werkt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij gebruiken alleen de beste materialen en de meest optimale plaatsingsmogelijkheid. Hiermee garanderen wij een tijdelijke douchecabine van hoge kwaliteit.

ALTIJD een schone cabine

Een douchecabine gaat nooit van klant naar klant. Voor iedere installatie is deze grondig gereinigd in onze wasstraat.

Wie kan een beter beeld geven van onze manier van werken, dan onze klanten. Gemiddeld scoren wij een 9,7! Lees alle reviews:

Onze ambassadeurs van het 1e uur!

Feedback Company

Zijn de douchecabines voorzien van warm water?

Onze mobiele douchecabines zijn niet standaard voorzien van warm water. Natuurlijk zorgen wij er wel voor dat je lekker warm kunt douchen! Bijvoorbeeld door de douche aan te sluiten op de bestaande leidingen, ketel of d.m.v. een handig click-systeem op een (keuken)kraan. Na het douchen kan de kraan gewoon gebruikt worden. Stuur ons foto’s van de aanvoer en wij voorzien je van het beste advies.

Heb ik een boiler nodig?

Ons motto? Breng de douchecabine naar het water i.p.v. het water naar de douchecabine. In de meeste gevallen is een boiler niet nodig. Wij hebben inmiddels tientallen jaren ervaring in het plaatsen van tijdelijke mobiele douchecabines op niet-vanzelfsprekende plekken in huis. Door het gebruiken van de eigen warm waterbron, geniet je van een onbeperkte hoeveelheid warm/heet water. De ervaring leert dat in de meeste situaties een passende oplossing gevonden kan worden! Vul het offerteformulier in en voorzie ons van foto’s van de plaatsingslocatie, aanvoer, afvoer. Wij voorzien je van het beste advies voor een tijdelijke douche-ervaring van hoge kwaliteit!

Waarom raden jullie een boiler af?

Een boiler heeft een beperkte voorraad warm water. Een rekensommetje: een gemiddelde douchebeurt verbruikt ongeveer 50 liter water per persoon. Dit is niet meteen de inhoud van een 50 liter boiler. De temperatuur van het douchewater is namelijk lager dan de – bijvoorbeeld – op 65-80 graden ingestelde boiler. Bijvoorbeeld, de temperatuur waarmee je doucht is 40 graden. De temperatuur van de boiler is (voor het gemak) 80 graden. Als de inhoud 50 liter is, kun je dus in theorie met 100 liter douchen. Klinkt niet verkeerd, toch? Ik hoor de volgende vraag opkomen: “hoelang kan ik dan douchen?”. De gemiddelde douchekop zit op de 8-9 liter per minuut, dus je kunt ongeveer 11-12 minuten douchen. Wij gebruiken waterbesparende douchekoppen en kunnen de tijd nog een beetje rekken. “Dat is toch lang genoeg om uitgebreid te kunnen douchen ?”; 12-15 minuten douchen is zeker lang genoeg voor een douchebeurt. Alleen wil je (waarschijnlijk) ook rekening houden met huisgenoten. “Dan douche ik toch ’s avond en mijn andere familieleden in de ochtend?”; als iedereen een ander doucheritueel heeft dan is er inderdaad meer warm water voor jezelf en anderen. Alleen zal een grote boiler langer op moeten warmen.

De nadelen op een rijtje:

 • Een boiler heeft een beperkte voorraad warm water.
 • Warm water raakt op (snelheid afhankelijk van inhoud boiler).
 • Temperatuur loopt geleidelijk af.
 • Moet eerst opwarmen voordat deze gebruikt kan worden.
 • Verbruikt veel stroom = hoge energiekosten.
 • Extra kosten voor het huren.
Hoe zit het met de afvoer van het water?

Onze tijdelijke douchecabine heeft een afvoer, met stankafsluiter, op een hoogte van ongeveer 5 cm zitten. Deze afvoer is voorzien van een stukje afvoerslang (40 cm) waarna deze verlengd kan worden met afvoerpijp/afvoerbuis (diameter 40 mm). De monteur heeft max. 2 meter afvoerpijp bij zich.

Het is niet mogelijk voor de monteur om op locatie constructies te bouwen of per direct te verzinnen (bijv. de portable cabine in de ene kamer en de afvoer in de andere (hoger/lager) kamer). Wij zullen dan een afvoerpomp inzetten.

Bestaat de afvoer uit:

 • een open putje? Dan is vrijwel zeker geen afvoerpompje nodig (putje dient werkend/aangesloten te zijn).
 • een open afvoerbuis tot een hoogte van 20cm (horizontaal)? Dan is er misschien geen pompje nodig. Een pallet kan de oplossing zijn om deze hoogte te bereiken. Vraag naar de mogelijkheden, let op dat uw plafondhoogte ook van belang is!
Lekt de tijdelijke douche niet?

De tijdelijke douchecabines lekken niet! Wij verlaten het huis pas nadat alles uitvoerig is getest. Het is dus belangrijk dat de monteur de douchecabine kan testen na installatie. Wij adviseren om iedere dag te cabine te controleren. Leg een badmat voor de cabine om de druppels bij het in- en uitstappen op te vangen. Onder de cabine plaatsen wij een beschermde onderlaag, zodat een eventuele druppel altijd wordt opgevangen. Zo gaan wij met de grootste zorg om met jouw spullen!

Betaal ik aansluit- of schoonmaakkosten?

Je wilt graag douchen in schone douche. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom rekenen wij geen schoonmaakkosten en leveren wij de OveralDouchenCabine ALTIJD schoon en in perfecte staat bij jou aan. Moeten er eventuele loodgieterswerkzaamheden gedaan worden? Wij adviseren om deze door een eigen loodgieter te laten doen. Vaak is hij tijdens de badkamerverbouwing wel aanwezig.

Wat zijn de afmetingen van de mobiele cabines?

Standaard cabine:

 • De standaard douchecabine is 80 x 90 x 205 cm.
 • Standaard voorzien van deuren (gordijn is ook mogelijk).
 • Om de cabine op te kunnen bouwen heeft de monteur een ruimte van minimaal: 1.20 x 2.20 m nodig.
 • Na het opbouwen neemt de grote cabine ongeveer 1,20 m² in beslag, plafondhoogte moet minimaal 2.10 m zijn.

Langer dan 195 cm of zwaarder dan 120 kg? Dan is deze cabine het meest comfortabel.

Kleine cabine:

 • De kleine douchecabine is 78,5 x 78,5 x 195 cm.
 • Standaard voorzien van een deuren (gordijn is ook mogelijk).
 • Om de cabine op te kunnen bouwen heeft de monteur een ruimte nodig van minimaal: 1.20 x 2.20 m nodig.
 • Na het opbouwen neemt de kleine cabine ongeveer 1 m² in beslag, plafondhoogte moet minimaal 2.05 m zijn.
 • Vanwege de hoogte kan de cabine gemakkelijk op een hoger/lager gelegen etage (bijvoorbeeld: zolder of kelder) geplaatst worden.

Zorgdouche:

 • Deze tijdelijke nooddouche wordt ingezet in geval van een ziekte of blessure. Dé oplossing wanneer traplopen niet mogelijk is en de badkamer daardoor onbereikbaar is geworden.
 • Voor de Zorgdouche gelden andere specificaties: bekijk alle type Zorgdouches op Zorgdouche.nl.
Wat zijn de bezorgkosten?

Wij rekenen geen bezorgkosten in een straal van 20 km rondom Woerden. Valt de locatie daarbuiten? Vraag een persoonlijke offerte aan.

Is de doucheverhuur alleen voor particulieren, of ook zakelijk?

Alle informatie op de website is gericht op de particuliere verhuur van onze douchecabines. Wij werken ook samen met aannemers, loodgieters, producenten/media, woningbouwverenigingen, zorginstellingen en evenementenbureaus. Wil je zaken met ons doen? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij adviseren om altijd via de mail contact op te nemen. Zo weet je zeker dat jouw vraag niet verloren gaat.

Zit er een douchegordijn of douchedeuren bij de tijdelijke douchecabine?

Onze cabines zijn standaard voorzien van deuren. Liever een gordijn? Dat is mogelijk voor een meerprijs van € 35,- bij de standaard cabine en € 15,- bij de kleine cabine.

Is de mobiele douchecabine alleen binnenshuis te plaatsen, of ook buiten?

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van douchecabines binnenshuis. Dit wordt ook als het meest prettig ervaren. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om de cabine buiten te plaatsen. Informeer via het contactformulier of de situatie mogelijk is.

Is het huren van een mobiele douchecabine een hoop gedoe?

Wij houden het huren van een mobiele douchecabine zo eenvoudig mogelijk. Het gaat tenslotte in de meeste gevallen maar om een paar weken. Dit is wat je kunt verwachten op de dag van de afspraak:

 • De monteur belt aan.
 • Je laat de monteur binnen en toont de locatie van de cabine.
 • De monteur installeert de douchecabine terwijl jij lekker verder gaat met je bezigheden. 
 • [optioneel] Een kop koffie/thee of een glas water tussendoor, is vaak welkom voor de monteur ;-).
 • Na de installatie geeft de monteur een duidelijke uitleg van de douchecabine.

Een andere vraag?

Stond jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij adviseren om altijd te mailen! Zo word je het snelst geholpen en gaat jouw vraag niet verloren.