Plaatsen tijdelijke douche

Met je handdoek over straat tijdens de badkamerverbouwing is verleden tijd! Een tijdelijke douchecabine van Overaldouchen.nl is namelijk eenvoudig te installeren op meerdere plekken in huis. De tijdelijke douche wordt vaak binnenshuis geplaatst in de keuken, woonkamer, garage, of slaapkamer. Wij plaatsen de douchecabine niet buiten. Dit houdt de conditie van de OveralDouchenCabines in perfecte staat. Zeker in de winter is de kans op bevriezing van de slangen groot. Wij plaatsen de cabine niet in de badkamer waar verbouwd wordt.

Douchecabine plaatsing benedenverdieping

Op de benedenverdieping kan de douchecabine geplaatst worden in de woonkamer, keuken, bijkeuken, of garage. Wij proberen de afstand tussen de cabine en de aan- en afvoer zo kort mogelijk te houden. Wordt de douchecabine aangesloten op de aan- en afvoer in de keuken? Dan is het belangrijk dat de keukenkraan wordt voorzien van warm water door een cv-ketel i.p.v. een close-in boiler. Op de benedenverdieping geen warm water via de cv-ketel of stadsverwarming? In sommig gevallen kunnen wij een heater/boiler inzetten om warm water te verkrijgen. Let op! Dit betekent wel een beperkte douchetijd, lagere druk en hoger stroomverbruik.

Douchecabine plaatsing bovenverdieping

Wij bouwen de douchecabine op locatie op. Daardoor kan deze ook op een hoger gelegen etage opgebouwd worden. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, of overloop. Aanvoer en afvoer kunnen dan verkregen worden vanaf een wastafel. Wij plaatsen onze douchecabines niet in de te verbouwen badkamer. Dit vergroot de kans op schade of lekkage.

Douchecabine plaatsing zolder

Wij plaatsen de tijdelijke douchecabine regelmatig op zolder. De aanvoer van het warme water komt vanaf de cv-ketel. Voor de afvoer maken we gebruik van de afvoer van de wasmachine. Vaak kan de monteur een aftakking op de warm waterleiding plaatsen, waardoor we de douchecabine van het warme water kunnen voorzien.

 

Benodigde ruimte

  • De standaard douchecabine is 80 x 90 x 205 cm. Na het opbouwen neemt de cabine ongeveer 1,20 m² in beslag, plafondhoogte moet minimaal 2.10 m zijn.
  • De kleine douchecabine is 78,5×78,5×195 cm. Na het opbouwen neemt de cabine ongeveer 1m² in beslag, plafondhoogte moet minimaal 2.05m zijn.
  • Om de cabines op te kunnen bouwen heeft de monteur een ruimte nodig van minimaal 1.20 x 2.20m.